php kötü yanları

BU YAZI BİTMEMİŞ YAZIDIR….

kimisi liseyi terk eder kimisi üniversiteyi kimi sevgilisini ben ise php yi terk ettim 

en son php ile çalıştığım yer davutpaşa teknopark da bir firmaydı yaptıkları yazılımın mimarisi güzeldi maaş da fena değildi ama ofis olarak internet kafe ye benzeyen saçma sapan bir ofisleri vardı üstüne birde vue.js öğrenmem gerekiyordu ki, onların kullandığı statement yönetiminden ve vue.js nin bazı şeylerinden nefret ettim, beni başka işten soğutan şeylerde oldu ama konumuz bu değil,  bizim binanın karşında ziraat teknoloji vardı orada çalışan arkadaşımın yanına gittiğimde orası çok daha güzeldi, herkesin mola verip çay-kahve içebileceği bir alanları kendine özel masaları vardı benim çalıştığım yere göre daha  ferah  bir ortamı vardı, yani php ile startup dan firmadan ufak maaşlardan öteye gidemezsiniz yazılım ve mimari olarak size çok fazla bir şey sunmaz diğer dillerde native olan özellikleri php de sympny bundle yada composer paketleri ile yaparsınız sadece web dilidir alanınız kısıtlıdır, günümüzde çıkan diller daha geniş kapsamlıdır.

güzel yanları 

laravel yada composer paketleri çok hızlı web uygulama yapabilirsiniz, 

wordpress ile hiç kodlama bilmeden web sitesi yaparsınız php biliyorsanız wp ye takla attırabilir istediğinizi yazabilirsiniz. 

php de çok temel kodlama ile fonksiyon dahi kullanmadan web sitesi yapılabilir ki çok fazla insan gördüm değişken tanımlama, if ve for dolgusu kullanarak basit işlerini görecek web siteleri yapabiliyor.

php composer ile anlamlı 

ama c# yada go ile karşılaştırınca yetersiz (go farklı tabi  daha güzel syntax gereksizlik yok minimalist ) 

php nin eksik olan kısımlarını symfony kütüphanesi kapatıyor en çok yenilik oradan çıkıyor  ama benim düşüncem

symfony

yada zend fw öğrenme eğrisi ile yeni bir dil öğrenme eğrisi hemen hemen aynı ve maaş konusunda bir değişiklik olmuyor  o zaman insan düşünüyor bu kadar emeğe değer mi diye ben bu nedenlerden dolayı php yi bıraktım go öğrendim sonra react native şimdi ise asp.net core ve her öğrendiğim dilde katmanlı mimari ve design pattern konusunu da öğrenmeye çalışıyorum. 

https://medium.com/@selmantunc/neden-golang-d9067ced7e83

https://selmantunc.com.tr/post/157787530542/facebook-neden-php-ile-yaz%C4%B1ld%C4%B1

php çekirdek ki hataları toplamış 

http://phpsadness.com/

php de consol nedir nasıl efektif kullanılır bilemezsiniz çünkü php den başka consol tabanlı kullanmadğınız dil yoksa tek başına php sizi çok yönlü yazılımcı yapmaz consol tabanlı dil için örnek go ve c# ruby 

php için kullanılcak en iyi IDE phpstrom dur 

php dinamik bir dil o yuzden güvensiz örneğin hata loglaması yapacaksınız burada alttaki değişkeni nasıl anlarısn …… aslında yazılımcı hatası senden önceki yazılımcı error log açmadan yazmış sen dikkat etmiyorsun ve kredi kartı post bilgilerinde hata kaynağını çözemiyorsun 

https://gist.github.com/stnc/13d6f97ef0bfa87f4aa4ed17869e1ee6

https://medium.com/bulutyazilim/sc%C3%B6b%C3%B6l%C3%B6ty-php-%C3%A7%C3%B6k-k%C3%B6t%C3%BC-ve-gelecek-51bd019d6932

https://siberci.com/php-oluyor-mu/

Programlama dillerinin popülerliği ile ilgili olarak, C # ve Java’nın yanı sıra, yaygın olarak kullanılan diğer bir dil PHP’dir. Küçük web siteleri ve web uygulamaları geliştirmek için uygundur, ancak büyük ve karmaşık yazılım sistemlerini uygularken ciddi zorluklara neden olur. Yazılım endüstrisinde PHP her şeyden önce küçük projeler için kullanılır, çünkü geliştiricileri kötü, düzensiz ve bakımı zor olan kodlar yazmaya kolayca yönlendirebilir ve bu da onu daha önemli projeler için elverişsiz hale getirir. Bu konu da tartışmalıdır, ancak yaygın olarak kabul edilen bir dildir ki, eskimiş kavramları ve kökenleri ve çeşitli evrimsel nedenlerden dolayı, düşük kaliteli programlama, kötü kod yazma ve zor yaratma eğilimi gösteren bir dildir. yazılımın bakımı. PHP, kavram olarak yordamsal bir dildir ve modern nesne yönelimli programlama paradigmalarını desteklese de, çoğu PHP programcısı yordamsal olarak yazmaktadır. PHP, yazılım mühendisliği mesleğinde “kod maymunlarının” dili olarak bilinir, çünkü çoğu PHP programcısı korkunç derecede düşük kaliteli kod yazar. Düşük kaliteli, kötü yapılandırılmış ve kötü organize edilmiş programlama kodu yazma eğilimi nedeniyle, PHP dili ve platformu kavramının tamamı yanlış kabul edilir ve ciddi şirketler (Microsoft, Google, SAP, Oracle ve ortakları gibi) bundan kaçınır. Bu nedenle, ciddi bir yazılım mühendisi olmak istiyorsanız, C # veya Java ile başlayın ve PHP’den kaçının (mümkün olduğunca). Kesinlikle, PHP’nin programlama dünyasında kullanımları vardır (örneğin WordPress ile bir blog, Joomla veya Drupal ile küçük bir web sitesi veya PhpBB ile bir tartışma panosu oluşturmak), ancak PHP platformunun tamamı büyük sistemler için iyi organize edilmemiş ve tasarlanmamıştır. .NET ve Java gibi. Web tabanlı olmayan uygulamalar ve büyük endüstriyel projeler söz konusu olduğunda, PHP mevcut seçenekler arasında uzun bir atış değildir. PHP’yi doğru kullanmak ve onunla yüksek kaliteli profesyonel projeler geliştirmek için çok fazla deneyim gereklidir. PHP geliştiricileri genellikle öğreticilerden, makalelerden ve düşük kaliteli kitaplardan öğrenirler ve daha sonra ortadan kaldırılması zor olan kötü uygulamaları ve alışkanlıkları alırlar. Bu nedenle, PHP’yi ilk geliştirme diliniz olarak öğrenmeyin. C # veya Java ile başlayın. Yazarların kolektifinin geniş deneyimine dayanarak, programlamaya C # ile başlamanızı ve C, C ++ ve PHP gibi dilleri kullanmak zorunda olduğunuz ana kadar göz ardı etmenizi tavsiye ederiz.

https://www.jesuisundev.com/en/why-developers-hate-php/