Bundle :
Symfony uygulamasında kullanılmak üzere yazılmış bir kod ve diğer dosyalar koleksiyonu. mesela sonata admin gibi
Component:
herhangi bir frameworke ihtiyaç olmadan kendi uygulmasınızı yazabileceğiniz kütüphaneler diyebilir, httpfoundation,form gibi
http://symfony.com/doc/current/components/index.html
hatta composer ile symfony componenetleri ve packagist den kütüphanaler ekleyerek 1 haftada full-stack framework yapabilirsiniz.
Bakınız https://github.com/stnc/stnc-framework-skeleton
Service:
Kütüphaneler arası bağımlılıkları sağlayan yada bundle ,component bağlantısı yada controller bağlantısı bağımlıkları sağlar.
Symfony Flex
Symfony nin microframework ü olan silex i artık 4 sürümü ile bitireceği onun yerine flex i kullanacağını fabian abi twitlerinde söylemişti silex sitesinde de Haziran 2018 den itibaren projenin tamamen biteceği yazıyor.
Konuya gelelim
Symfony 3.3 ve 3.4 sürümlerinde opsiyon olarak sunulan Symfony Flex, Symfony 4.0 sürümü itibari ile artık ön tanımlı olarak sunulmaktadır.
Symfony Flex, uygulamalarınızı kolaylıkla geliştirmenizi ve eklentilerinizi başınız ağrımadan yönetebilmenizi sağlayan bir composer eklentisidir.
Önceki Symfony sürümlerinde yeni bir Bundle eklemek ya da gerek duyulmayan bir Bundle’ı silmek oldukça zahmetliydi.
Composer aracı ile projenize yeni bir bundle eklemeniz ise tek başına yeterli değildi. Yeni eklediğiniz Bundle’ı Application Kernel içerisinde tanımlamanız, routing belirleyip gerektiğinde ekstra ayarlar da yapmanız gerekiyordu.
Symfony Flex, projenize Symfony Recipes Server’dan indirdiği third party paketlere ait entegrasyonları sizin için otomatik olarak yapmaktadır.
Yapmanız gereken tek şey, gerek duyduğunuz paket ismini require olarak belitmenizdir. kaynak
SYMFONY 4 yeniliklerini buradan okuyabilirsiniz.
https://medium.com/@fabpot/fabien-potencier-4574622d6a7e